logotop1

POLITYKA PRYWATNOŚCI i KLAUZULA INFORMACYJNA DLA KLIENTA - RODO
Klauzula Informacyjna dla Klienta (art.13 RODO) o przetwarzaniu danych, poprzez ZAPISY ON-LINE

ZAREZERWUJ TERAZ – www.beautymenago.pl

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust 2 Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO) z dnia 27 kwietnia 2016 roku informujemy:

1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Salon Fryzjerski „Finezja" Ewa Wolaniuk-Kloc z siedzibą we Wrocławiu przy ul. Św. Antoniego 31, 50-073 Wrocław
2) Dane osobowe przetwarzane będą przez administratora w podanych poniżej celach i na następujących podstawach:
świadczenia usług , które oferujemy, na podstawie Twojej zgody; kontaktowania się z Tobą, w celach związanych ze świadczeniem naszych usług, poprzez dostępne środki komunikacji, w szczególności poprzez telefon oraz e-mail, na podstawie Twojej zgody; oferowania Tobie przez nas produktów i usług bezpośrednio (marketing bezpośredni), na podstawie realizowanego przez nas prawnie uzasadnionego interesu ; kontaktowania się z Tobą, w celach marketingowych, poprzez dostępne środki komunikacji, w szczególności poprzez telefon oraz email, na podstawie Twojej zgody; organizacji programów lojalnościowych, konkursów oraz akcji promocyjnych, w których możesz wziąć udział na podstawie Twojej zgody; windykacji należności, na podstawie realizowanego przez nas prawnie uzasadnionego interesu; przechowywanie danych dla celów archiwizacyjnych, na podstawie realizowanego przez nas prawnie uzasadnionego interesu;
3) Przetwarzanie Państwa danych osobowych jest niezbędne w celu zrealizowania naszej usługi, a w szczególności przez Administratora wysyłania wiadomości e-mail/SMS z przypomnieniem o wizycie, czy wystawienia rachunku lub faktury. Podstawa prawna zbierania tych danych osobowych jest art. 6 ust. 1 pkt b Ogólnego rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 roku.
4) Dane osobowe będą przechowywane wyłącznie przez okres korzystania z usług naszego salonu oraz nie dłużej niż przez 5 lat, licząc od początku roku następującego po roku, w którym przestali Państwo korzystać z naszych świadczeń.
5) Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgodny w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (*jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
6) Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do UODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;
7) Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, jednak warunkiem realizacji oferowanych przez nas usług fryzjerskich i zapisów na terminy poprzez program internetowy beutymenago.pl
Podanie Danych Osobowych w celu ich przetwarzania w celach marketingowych jest dobrowolne.
8) Twoje dane osobowe mogą być przekazywane do podmiotów przetwarzających Dane Osobowe na nasze zlecenie (np. podmiotów świadczących usługi IT, obsługę księgową lub usługi archiwizacji dokumentów)
Przechowujemy Twoje dane osobowe dopóki nie wycofasz swojej zgody, a także po wycofaniu zgody, przez okres określony w obowiązujących przepisach prawa, niezbędny do: dochodzenia roszczeń, wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych.
9) Twoje dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy.
10) Twoje dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania), jednakże nie będzie to wywoływać wobec Ciebie żadnych skutków prawnych lub w podobny sposób istotnie wpływać na Twoją sytuację.
Wrocław 25.05.2018

Wzór klauzuli:
Zgoda na przetwarzanie danych osobowych.
Zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych przez Salon Fryzjerski „Finezja" Ewa Wolaniuk-Kloc , ul. Św. Antoniego 31, 50-073 Wrocław w następujących celach:
• świadczenia usług fryzjerskich
• kontakt, w celach związanych ze świadczeniem usług fryzjerskich, poprzez telefon, e-mail, sms, za pośrednictwem mediów społecznościowych lub pocztą tradycyjną.
• kontakt, w celach marketingowych, w tym otrzymywania ofert, poprzez telefon, e-mail, sms, za pośrednictwem mediów społecznościowych lub pocztą tradycyjną.
• organizacji programów lojalnościowych, konkursów oraz akcji promocyjnych,

Wyrażoną zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania danych osobowych zanim zgoda została wycofana.

......................................................                                                                                                        ................................................
          Imię i nazwisko, data                                                                                                                                      telefon/e-mail

 

1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu Salon Fryzjerski "FINEZJA" Ewa Wolaniuk-Kloc z siedzibą pod adresem: ul. Świętego Antoniego 31, 50- 073 Wrocław.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
d) zapewnienia bezpieczeństwa i utrzymania serwisu;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne" (session cookies) oraz „stałe" (persistent cookies). Cookies „sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
a) „niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
c) „wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
d) „funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
e) „reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.